Kaukaankatu 23, 53200 Lappeenranta       +358 50 341 8684       timo.niemelainen@ykn.fi      

Blogi

11.4.2021   0 kommenttia

Mikael Rossin mielestä ympäristöasiantuntijan työssä kiehtovinta on ongelmanratkaisu

Mikael on YKN:n projektipäällikkö ja ympäristöasiantuntija. Hän on ollut YKN:ssä vuodesta 2017. Mikael on koulutukseltaan ympäristötekniikan diplomi-insinööri.

Mikaelille tekniikan ala oli selvä valinta opiskelupaikkaa hakiessa. Ympäristöasiat olivat näkyneet yhä enemmän mediassa ja julkisessa keskustelussa, mistä syntyi innoite hakeutua opiskelemaan ympäristötekniikkaa.

Nykyiseen työhön Mikael päätyi, kun perhe päätti hakeutua vanhempien kotiseudulle Etelä-Karjalaan ja YKN:ssä oli paikka auki. Mikaelin työhön kuuluu pääosin erilaisia suunnittelu- ja valvontatehtäviä. Hänen erityisosaamisalueensa on kaatopaikkasuunnittelu ja -valvonta. Pohjaosaamista kertyi edellisessä työpaikassa Lassila & Tikanojan ympäristörakentamisen yksikössä, jossa Mikael pääsi tekemään kaatopaikkojen ja pilaantuneen maan kunnostukseen liittyviä projekteja.

Mikaelin mielestä ympäristöasiantuntijan työssä kiehtovinta on ongelmanratkaisu. Hän nauttii erityisesti päästessään pohtimaan isompia kokonaisuuksia, joihin liittyy asioita useammalta eri osa-alueelta. Lisäksi työn valopuolena ovat mielenkiintoiset työtehtävät ja asiakaskunta, joiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä.

Haastavimmaksi Mikael kokee lainsäädännölliset asiat, sillä aina ei löydy mustavalkoisesti selkeää ratkaisua, vaan paljon jää myös tulkinnanvaraiselle harmaalle alueelle. Mikael näkee, että ympäristölainsäädännölliset vaatimukset ja säännöt lisääntyvät jatkuvasti, mikä osaltaan lisää työnsarkaa alalla. Jossain tapauksissa tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa syntyy merkittäviä kustannuksia ja lain perimmäinen tavoita jää silti toteutumatta. Mikael toivoisikin, että lakien tulkinta olisi joustavampaa, niin että syntyisi enemmän lain henkeen sopivia sovellusmahdollisuuksia.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti
Kommentit näytetään tarkistamisen jälkeen