Kaukaankatu 23, 53200 Lappeenranta       +358 50 341 8684       timo.niemelainen@ykn.fi      

Blogi

7.9.2022   0 kommenttia

Kesätöissä YKN:llä: Ahti Pullin kesätyössä yhdistyvät intohimo ja uuden oppiminen

Ympäristökonsultointi Niemeläinen sai riveihinsä vahvistusta kesällä 2022, kun Ahti Pulli ja Jimi Tervonen olivat kesätöissä YKN:llä. Seuraavaksi pääset tutustumaan Ahti Pulliin ja hänen kesätöihinsä luontoselvitysten parissa.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Ahti Pulli, 21-vuotias opiskelija. Opiskelen kandidaattivaihetta Jyväskylän yliopistossa Luonnonvarat ja ympäristö -opintolinjalla. Opintojen aikana minun on tarkoitus suuntautua ekologian ja evoluutiobiologian opintoihin.

Miten päädyit YKN:lle kesätöihin?

Löysin YKN:n kesätyöt yliopistoni sähköpostilistalta, jossa kerrottiin, että Imatralla olisi töitä Kruunupuiston kalliohakkausten kasvillisuusselvityksen ja muiden luontoselvitystöiden parissa. Ajattelin, että kerrankin olisi luontoselvitystöitä tarjolla lähellä kotikaupunkiani Lappeenrantaa. Soitettuani työtarjousviestin ohessa olleeseen puhelinnumeroon työtehtävät alkoivat kuulostaa yhä mielenkiintoisemmilta. Puhelun jälkeen välitin ansioluetteloni, jonka jälkeen paikka varmistui melko pian.

Mitä työtehtäviisi on kuulunut kesän aikana?

Olen päätyönäni käynyt läpi Imatran Kruunupuiston kalliohakkausten (126 kpl) kivipintoja määrittäen niiden eliöstöä (putkilokasvit, sammaleet ja jäkälät). Lisäksi olen kartoittanut yksin ja yhdessä Esa-Matti Lampisen kanssa Imatran taajaman lähialueiden kasvillisuutta, perhosia ja lintuja osana alueille tehtävää luontoselvitystä. Maastotöiden lisäksi työtehtäviini on kuulunut kartoituksien raportointia, jota olen tehnyt tietokoneen ääressä YKN:n toimistolta käsin Lappeenrannassa.

Minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työni on hyvin kaksijakoista jakautuen maasto- ja toimistopäiviin. Tyypillisesti olen tehnyt koko päivän töitä Kruunupuistossa kalliohakkausten äärellä, jossa työnkuva on ollut hakkauksen lajiston tarkastelua ja määrittämistä, sekä määritettyjen lajien kirjaamista muistivihkoon. Muissa luontoselvityskohteissa työni on kohteessa liikkumista kävellen ja lajihavaintojen kirjaamista tulostetulle karttapohjalle. Toimistopäiväni kuluvat Lappeenrannassa YKN:n toimistolla kirjoittaen puhtaaksi maastossa tekemiäni muistiinpanoja.

Oletko viihtynyt kesätöissä YKN:llä? Kenelle suosittelisit YKN:ää työpaikkana?

Olen pitänyt kesätöistäni YKN:llä. Olen saanut tehdä monia asioita, joista pidän. Pidän luonnossa liikkumisesta ja lajinmäärityksestä jopa siinä määrin, että teen sitä toisinaan myös vapaa-aikanani. On hienoa, että työajat ovat joustavia ja omatoimisiin maastotöihin olen päässyt kätevästi bussilla. Myös YKN:n toimisto Lappeenrannassa on minulle helposti saavutettavan matkan päässä. Työyhteisö on sopivan pieni ja mukava. Työkavereiden kanssa juttelu sujuu luontevasti niin työasioista kuin vapaa-ajan harrastuksistakin.

Mukavin muisto kesätyön aikana?

Kartoituspäivä Esa-Matti Lampisen kanssa jäi erityisesti mieleen; kohdealue oli upean erämainen. Löysimme kartoitettavalta alueelta monipuolisen eliölajiston. Nautin liikkumisesta seudulla, joka poikkesi merkittävästi urbaanista ympäristöstä.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti
Kommentit näytetään tarkistamisen jälkeen