Kaukaankatu 23, 53200 Lappeenranta       +358 50 341 8684       timo.niemelainen@ykn.fi      

Blogi

28.8.2023   0 kommenttia

YKN KIITTÄÄ REIPPAITA JA OMA-ALOTTEISIA KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ!

Tänä keväänä ja kesänä YKN:llä on ollut jopa kolme harjoittelijaa: Liina, Hanna ja jo viime kesänä harjoittelijana toiminut Ahti. Ahti Pullin esittelytekstin pääset lukemaan täältä: https://ykn.fi/index.php?p=12&id=18

Ahti Pulli

Liina Kuittinen opiskelee ympäristötekniikkaa LUT-yliopistolla ja on asunut Lappeenrannassa noin viisi vuotta. Aikaisemmin Liina on tehnyt työuraa taloushallinnon puolella, mutta korona-aikana hän innostui hakemaan opiskelemaan täyspäiväisesti ja vaihtamaan samalla alaa. Myös Hanna Timonen on alanvaihtaja ja opiskelee ympäristötekniikan insinööriksi monimuoto-opiskeluna Lahden ammattikorkeakoulussa.

Hanna Timonen

YKN:ään Hanna tutustui sattuman kautta: koiran ulkoilutuslenkillä hän käveli toimiston ohi ja päätti tutustua yrityksen nettisivuihin. Nettisivuilla olleet aiempien kesätyöntekijöiden kertomukset heidän kokemuksistaan YKN:llä työskentelystä kannustivatkin hakemaan sekä Hannaa että Liinaa YKN:lle töihin.

Liinan opinnot yliopistolla saattavat olla välillä hyvinkin teoriapainotteisia, mutta YKN:llä Liina on päässyt ottamaan teoriat käytäntöön. Työtehtäviin on näin kesän alussa kuulunut erilaisten vesi- ja maanäytteiden ottoa, pilaantuneiden maiden puhdistuksen valvontaa sekä raportointia kartta- ja valokuvaliitteineen.

Liina Kuittinen

Myös Hanna on päässyt opettelemaan ja näkemään käytännössä asioita, joita hän on opiskellut koulussa. Maaperän pilaantuneisuustutkimukset, vesinäytteiden otto, raportointi karttapiirustuksineen ja taulukoineen ovat tulleet jo tutuiksi.

Loppukesän aikana harjoittelijat sukelsivat erilaisten lupapapereiden ja -hakemusten uumeniin. Toimistotyön vastapainona työnkuvaan kuului kuitenkin edelleen käytännönläheisempää ulkoilua ja luonnossa liikkumista, joka oli molempien harjoittelijoiden mieleen.

Ylimääräistä hyötyä paljastui myös Liinan käytössä olevasta pakettiautosta - se oli kuin tehty kenttätestien ’laboratorioksi’ eli käteväksi tuulen- ja sateensuojaksi työmaaolosuhteissa.

 

 

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti
Kommentit näytetään tarkistamisen jälkeen